Panická ataka je náhlý záchvat obrovského strachu, který se projevuje výraznými tělesnými příznaky bez hrozby reálného nebezpečí nebo zjevné příčiny. V průběhu panické ataky můžete mít pocit, že ztrácíte nad svým tělem kontrolu, máte infarkt, nemůžete dýchat, umíráte.

Možná to je nepatrně zavádějící název. Urputná honba za tím pravým štěstím patří tak trochu k nesmyslům naší doby. Jak jsme psali tady, schopnost být v životě šťastný částečně dědíme, částečně ji mohou ovlivnit vnější faktory jako výška platu, bydlení, ale také z velké míry můžeme svojí životní spokojenost ovlivnit věcmi, které děláme.

Kdo by se nechtěl stát víc šťastným? Pokud si něco v životě přejeme nejvíc a snažíme se toho dosáhnout, tak je to právě štěstí. Ale co vlastně štěstí v životě je?

Jaká jsou kritéria pro diagnózu hraniční poruchy osobnosti jsme psali tady. Je to porucha, která výrazně ovlivní průběh života až 6 procent dospělých lidí a z větší části jí trpí ženy. Kde vyhledat pomoc, jak bude vypadat a jak můžete pomoct sám sobě, to zkusíme shrnout v tomto článku.