Vypadá to jako návod z kuchařky. Ale jako ve všem, ani v partnerských vztazích neexistují rychlé a jednoduché recepty. Mít dobrý vztah stojí úsilí a vědomou snahu obou stran. Pokud ale hledáte inspiraci, jak posílit váš partnerský vztah, můžete ji najít v právě tady.

Přiznejte se. Komu z vás se nepodařilo přečíst tento rok ani jednu knihu? V dnešní době svítících obrazovek, instantních zpráv a neustálých updatů se vytrácí umění zachumlat se s dobrou knihou pod teplou peřinu.

Jen zřídka můžeme zažít absolutní ticho. Hudba je všude kolem nás - jsou to vibrace a frekvence, můžeme ji slyšet ve zpěvu ptáků, šumění lesa, zurčení vody, hukotu silnic. I lednice, myčky a pračky mají svoji speciální vrčivou melodii.

Téma vděčnosti je ošemetné. Mým uším a mé mysli zní trochu falešně a náhražkově. Když o tom píšu, částečně se mi vracejí vzpomínky na 80. léta ve škole a věty typu: "Buď vděčná, že (doplňte cokoliv) máš. Co by za to daly děti v Africe!". Nebo letní prázdniny u silně věřící babičky, kde jsme před každým jídlem děkovali za chléb...